• Boligsikring
    Ca 20.000 opplever innbrudd hvert eneste år. Du trenger ikke bli en del av statistikken
Sikre dine utgangsdører med gode låser og beslag

Sikring av dører

Alle dører i boligen bør sikres med minst en FG-godkjent lås / sikkerhetslås. Ved å ha en FG-godkjent lås i alle dører, har du langt mindre risiko for å bli utsatt for et innbruddsforsøk. Om tyven allikevel skulle ta seg inn mellom f.eks et vindu, vil en FG-godkjent lås hindre at tyven enkelt tar seg ut igjen for eksempel mellom hoveddør eller bakdør. Det sikreste er å ha to låser på hver dør, der minst en av disse er FG-godkjent.

Husk at selv om det skal være vanskelig å komme inn, skal det være enkelt å komme ut for deg som beboer. Det er viktig at man tar hensyn til brannsikkerheten, og har fluktveier om det skulle oppstå en brann eller en annen nødsituasjon.

En bolig skal ikke føles som et fengsel. Vi legger defor vekt på funksjonelle låser som sikrer både sikkerhetsmessige krav og mulighet til rømning.

Yale doorman

Yale doorman

Yale Doorman er Norges desidert mest solgte elektroniske boligdørlås. Lås opp døren med kode, brikke, fjernkontroll eller smarttelefon. Fås i Hvit sort eller sølv farge.

Kjøp i nettbutikk

Trioving Ekstra

Trioving Ekstra

Dette er en tilleggslås som monteres over eller under din nåværende hovedlås. Ved å montere en tilleggslås har du to punkter i døren som er låst, og gjør at tyven lett mister motet. Låsen er selvfølgelig FG-godkjent. Alt du trenger følger med i pakken, inklusive monteringsmal. Låsen kan legges på samme nøkkel som din Trioving hovedlås.

Kjøp i nettbutikk

Secustrip

Secustrip

SecuStrip er et meget effektivt, solid og elegant sikkerhetsprodukt for dører og vinduer som krever ekstra sikring. SecuStrip er en brytebekyttelse av stål, dette er en ekstra sikring som ikke bare øker sikkerheten, men også øker levetiden for døren. SecuStrip er en meget solid dør/karm beskyttelse. SecuStrip er enkel å montere på både dører og vinduer. Lengde 2050 mm Leveres i galvanisert stål, hvit (RAL 9010) og brun (RAL 8014) Leveres komplett med enveisskruer og plastpropper som dekker skruene.

Kjøp i nettbutikk

Boligsikring: Spørsmål og svar

Trenger låser vedlikehold?

Låser har generelt ikke behov for mye vedlikehold. Litt låsespray et par ganger i året er som regel det som skal til for å holde låsen i funksjonsdyktig stand. Til tilholderlåser vil vi anbefale spray WD40, og til sylinderlåser vil vi anbefale ASSA låsespray. Låser må ikke under noen omstendigheter smøres med olje eller lignende, da dette tiltrekker smuss, samt at oljen etter hvert blir seig og til og hard – spesielt vinterstid. Når dette skjer vil låsen simpelthen slutte å fungere.

Bruk heller ikke grafittpulver.

Noen sier at nøkler til sikkerhetslåser ikke kan kopieres, er dette riktig?

Nøkler kan kopieres til de aller fleste sikkerhetslåser, og slike nøkler får du tilvirket mens du venter. Unntaket er om du har en patentbeskyttet eller kopieringsbeskyttet nøkkel. Nøkler som er beskyttet vil ofte ha preget "patented" på selve nøkkelen.

Kan jeg kreve rabatt i innboforsikring ved montering av FG-Godkjente låser?

Ja, som regel kan du kreve rabatt i innboforsikringen din. Snakk med ditt forsikringsselskap

Kan jeg montere sikkerhetslås selv, og er den i så fall fortsatt FG-godkjent?

Ja, du kan montere den selv. Den kreves ikke en autorisert fagmann til selve jobben. Dog må du passe på at den monteres etter instruksjonen som følger med, og at du kun bruker delene som følger med låsen, inklusive skruene.

Hvis hovedlåsen er FG-godkjent, trenger jeg virkelig en sikkerhetslås i tillegg?

Generelt sett vil vi mene at en FG-Godkjent lås pr dør er godt nok. Vil man være ekstra trygg kan montering av en ekstra sikkerhetslås vurderes.

Åpningstider

Nittedalsgata 12
2000 Lillestrøm

Man-Fre: 08:00 - 16:00
Lør: 10:00 - 14:00

Telefon: 63 89 22 30
Epost: post@karljensen.no