• Boligsikring
    Ca 20.000 opplever innbrudd hvert eneste år. Du trenger ikke bli en del av statistikken
Sikring av vinduer

Sikring av vinduer

Vinduer er svært utsatt for innbrudd, og kan ofte være svært enkelt å forsere for en innbruddstyv. I den senere tid har vi fått mange tilbakemeldinger der tyven har fjernet hele glasset, og brukt åpningen til å klatre både inn og ut igjen uten at det har generert noe støy. Ved å fjerne glasset løper heller ikke tyven noen risiko for å skade seg i prosessen

Nedenfor har vi valgt ut noen produkter vi trygt kan anbefale våre kunder.

PN vindussikring

PN vindussikring

Vinduslister er ofte det svakeste punktet og det er viktig at disse blir sikret for å hindre at tyven meget enkelt kan ta seg inn. Ved å sikre vinduslistene blir tyven nødt til å knuse ruten, noe som skaper støy. I tillegg risikerer tyven å skade seg på glasskår. Det følger tre sikringsbeslag med i pakken, i tillegg til enveisskruer. Dette er nok til ett vindu. Monter 1 stk på hver side av vinduet, samt et i toppen.

Kjøp i nettbutikk

PN luftebslag

PN luftebslag

PN luftebeslag er det sikreste beslaget i salg i dag, og er veldig fleksibelt. I tillegg er det godkjent som barnesikring etter svensk standard 3587. Luftebeslaget har tre luftestillinger, og man må ha vinduet helt igjen for å kunne hekte den av. Kommer som standard i hvit utførelse. Passer både til sidehengslede og midthengslede vinduer, og kan også benyttes på terrassedører. OBS: Vinduer skal lukkes og låses om ingen oppholder seg i boligen!

Kjøp i nettbutikk

Secuyou

Secuyou

Endelig har det kommet en elektronisk løsning for å låse vinduer og terrassedører. Lås alle dine vinder og terrassedører med ett trykk. Kan også tilknyttes Somfys smarthusløsning slik at du kan styre låsene via din smarttelefon.

Kjøp i nettbutikk

Trioving vinduslås 3380

Trioving vinduslås 3380

Med Triovings vinduslås 3380 kan du sikre dine vinduer fysisk med denne låsen. Kan legges på samme nøkkel som din eksisterende Trioving nøkkel

Kjøp i nettbutikk

 

Boligsikring: Spørsmål og svar

Trenger låser vedlikehold?

Låser har generelt ikke behov for mye vedlikehold. Litt låsespray et par ganger i året er som regel det som skal til for å holde låsen i funksjonsdyktig stand. Til tilholderlåser vil vi anbefale spray WD40, og til sylinderlåser vil vi anbefale ASSA låsespray. Låser må ikke under noen omstendigheter smøres med olje eller lignende, da dette tiltrekker smuss, samt at oljen etter hvert blir seig og til og hard – spesielt vinterstid. Når dette skjer vil låsen simpelthen slutte å fungere.

Bruk heller ikke grafittpulver.

Noen sier at nøkler til sikkerhetslåser ikke kan kopieres, er dette riktig?

Nøkler kan kopieres til de aller fleste sikkerhetslåser, og slike nøkler får du tilvirket mens du venter. Unntaket er om du har en patentbeskyttet eller kopieringsbeskyttet nøkkel. Nøkler som er beskyttet vil ofte ha preget "patented" på selve nøkkelen.

Kan jeg kreve rabatt i innboforsikring ved montering av FG-Godkjente låser?

Ja, som regel kan du kreve rabatt i innboforsikringen din. Snakk med ditt forsikringsselskap

Kan jeg montere sikkerhetslås selv, og er den i så fall fortsatt FG-godkjent?

Ja, du kan montere den selv. Den kreves ikke en autorisert fagmann til selve jobben. Dog må du passe på at den monteres etter instruksjonen som følger med, og at du kun bruker delene som følger med låsen, inklusive skruene.

Hvis hovedlåsen er FG-godkjent, trenger jeg virkelig en sikkerhetslås i tillegg?

Generelt sett vil vi mene at en FG-Godkjent lås pr dør er godt nok. Vil man være ekstra trygg kan montering av en ekstra sikkerhetslås vurderes.

Åpningstider

Nittedalsgata 12
2000 Lillestrøm

Man-Fre: 08:00 - 16:00
Lør: 10:00 - 14:00

Telefon: 63 89 22 30
Epost: post@karljensen.no