• Låssystemer

  Låssystemer

  Ønsker du en uforpliktende befaring? Fyll ut skjemaet under og vi vil kontakte deg.
  Gjelder kun i Oslo og Akershus

  Invalid Input
  Invalid Input
  Invalid Input
  Invalid Input

  Invalid Input
Vi forklarer hvorfor man bør ha et patentbeskyttet system

Piratkopiering av nøkler?

Vi får stadig inn spørsmål fra systemeiere om piratkopiering av systemnøkler, og har derfor laget en artikkel som omhandler nettopp dette.

Hva menes med piratkopiering?

I praksis betyr dette at man får laget en kopi av en systemnøkkel uten tillatelse eller samtykke fra systemeier. Dette er mulig fordi eldre låssystemer enten aldri har hatt et beskyttet patent, eller at patentet er utgått. Så lenge systemet ikke er patentert bryter man altså ingen lover ved å gjøre dette. Etisk er det imidlertid i gråsonen, og ingen seriøse låsesmeder vil påta seg en slik oppgave. En annen ting som kjennetegner en piratkopiert nøkkel, er ofte at den er dårligere kvalitet, og har lettere for å brekke da nøkkelen gjerne er tynnere enn originalnøkler. Vi har en del oppdrag hvert år der en slik nøkkel er knekt inne i en lås. Det er derfor ofte heller ikke økonomisk fordelaktig å benytte seg av et slikt tilbud.

Vi forstår samtidig at mange velger den enkle utveien, uten å måtte ordne med rekvisisjon fra systemeier. Å løse et problem enklere og raskere er selvsagt fristende for mange. Vi har jo gjerne nok annet å drive med. Samtidig er man med på å undergrave sikkerheten til eiendommen, da man ikke lenger har kontroll på antall nøkler i omløp.

Gjelder samme problemet nye låssystemer?

Alle systemer som vi har levert de siste årene er patentbeskyttet, slik at denne problemstillingen ikke er aktuell på nyere låssystemer produsert av oss.

Lurer du på om ditt låssystem er beskyttet, eller vurderer du et nytt låssystem? Ta kontakt med oss, og ev av våre låsesmeder vil hjelpe deg med riktig løsning.

 • Kontakt oss

Åpningstider

Nittedalsgata 12
2000 Lillestrøm

Man-Fre: 08:00 - 16:00
Lør: 10:00 - 14:00

Telefon: 63 89 22 30
Epost: post@karljensen.no